Vochtarme en Droge Huid: Behandelingen en Tips voor een Stralende Teint
Stralende Huid: Ontdek de Sleutel tot Vochtbalans en Hydratatie
24 mei 2023 

Stralende Huid: Ontdek de Sleutel tot Vochtbalans en Hydratatie"


Ieder huidtype kent zijn eigen specifieke problemen, wat soms tot verwarring kan leiden. De meeste producten op de markt zijn gericht op het behandelen van de huidproblemen zelf, zoals een normale, vette, droge of gecombineerde huid. Het is echter niet altijd eenvoudig om je eigen huidtype te kennen en de juiste behandeling te vinden. Zo kan een vette huid bijvoorbeeld negatief reageren op een te zware crème.

Het is belangrijk om te realiseren dat er een daadwerkelijk verschil bestaat tussen een droge huid en een vochtarme huid, ook al klinken ze misschien hetzelfde. Beide vereisen verschillende behandelingen. Hieronder vind je meer informatie.

Wat is een vochtarme huid? Een vochtarme huid is eenvoudig gezegd een huid die uitgedroogd is en een tekort aan water heeft. Net zoals het drinken van een glas water je uitgedroogde keel kan verhelpen, kan een goede huidverzorging het vochtniveau van je huid verbeteren. Het is belangrijk om te weten dat een uitgedroogde huid geen vastgesteld huidtype is, maar eerder een huidaandoening die bij iedereen kan voorkomen, zelfs bij mensen met een vette of gecombineerde huid.

Hoe behandel je een vochtarme huid? Als je huid vocht tekortkomt, is het belangrijk om extra hydratatie toe te voegen. Producten met vochtinbrengende ingrediënten, zoals formules met hyaluronzuur, kunnen uitstekend werken om de uitgedroogde huidcellen te hydrateren. Deze vochtinbrengende ingrediënten werken als sponzen! Dus als je een vochtarme huid wilt bestrijden, is het raadzaam om een hydraterend serum aan je huidver

zorgingsroutine toe te voegen. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème of olie aan om het vocht vast te houden en je huid te voeden.

Wat is een droge huid? Een droge huid kan het beste worden beschreven als een huidtype in plaats van een huidaandoening. Als je een droge huid hebt, produceert je huid geen voldoende olie en voelt het waarschijnlijk strak en ruw aan. Een droge huid mist de natuurlijke oliën die je huid een jeugdige glans geven. Dit huidtype komt vaak voor bij oudere personen, die vatbaarder zijn voor rimpels en fijne lijntjes, maar minder snel last hebben van puistjes.

Bepaalde mensen zijn genetisch gevoeliger voor een droge huid, waarbij onderzoek heeft aangetoond dat ze mogelijk defecte eiwitten in de buitenste huidlaag hebben. Dit verklaart waarom een droge huid vaak een indicatie is van chronische huidaandoeningen zoals eczeem.

Een droge huid heeft een schilferig uiterlijk door het gebrek aan olie en lipiden. Het kan ook gepaard gaan met jeuk en ruwheid. In sommige gevallen kan een droge huid zelfs leiden tot uitslag, waardoor mensen met een droge huid een verhoogd risico hebben op aandoeningen zoals psoriasis, eczeem of dermatitis. Andere veelvoorkomende tekenen van een droge huid zijn fijne lijntjes, roodheid en schilfering.

Hoe behandel je een droge huid? Als je huid een tekort heeft aan olie, is het belangrijk om producten op oliebasis te gebruiken. Oliën zijn de perfecte oplossing voor een droge huid. Ze bevatten geen water en dringen diep door in de huid om te hydrateren. Daarnaast is het raadzaam om producten te gebruiken die een beschermende maar ademende laag op de huid vormen, om het vocht vast te houden.

Tot slot: Een vochtarme huid heeft een tekort aan water, terwijl een droge huid een tekort aan olie heeft. Tijdens de koudere seizoenen kun je het beste op zoek gaan naar producten die hydratatie bieden in plaats van alleen voeding. Aan de andere kant is het belangrijk om vocht vast te houden en fijne lijntjes te voorkomen naarmate we ouder worden, en daar komen oliën en andere producten van pas. Dus als je merkt dat je huid droog aanvoelt in de winter, is het wellicht verstandig om je huidtype en de symptomen beter te onderzoeken. Je huid kan wel eens behoefte hebben aan extra hydratatie. Kom gerust langs bij ons om je huidtype daadwerkelijk te laten vaststellen! Dit bespaart je een hoop gedoe en laat je huid weer stralen.

Suzan: Wanner je bij ons een afspraak maakt krijg je de meest passende behandeling en advies wat echt bij jou en jouw huid past.

Ruimte nemen, verbinding en geluk - dit zijn de kernwoorden die ik, Suzan Oerlemans, eigenaresse van Suzan Oerlemans Huidinstituut en ontwikkelaar van Re-sence, wil benadrukken in mijn persoonlijke benadering. Met bijna 25 jaar ervaring in de branche streven we ernaar om de wensen van elke cliënt helder in beeld te brengen door middel van ons digitale intake-formulier, dat ons in staat stelt om een diepgaand inzicht te krijgen. Daarnaast maken we gebruik van geavanceerde apparatuur om een gedetailleerde analyse van de huid te maken en een volledig beeld te krijgen. Bij ons draait het om echt luisteren. Ons team van somatologen, die zowel veel kennis van de buitenkant als de binnenkant van de huid hebben, wordt door mij persoonlijk opgeleid. Ze zijn jong, maar zeer gedreven, en ik geef ze graag de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Dit is een belangrijk onderdeel van mijn missie en visie.
Over de schrijver
Reactie plaatsen