10 belangrijkste huidtips van huidexpert Suzan Oerlemans
10 belangrijkste huidtips van huidexpert Suzan Oerlemans
02 december 2022 

10 belangrijkste huidtips van huidexpert Suzan Oerlemans

Aan mij wordt vaak gevraagd wat is nu het geheim van een mooie, gezonde en stralende huid. Ik zou dat namelijk wel moeten weten na 20 jaar een eigen druk bezocht huidinstituut. En ja ik denk dat ik dat heel goed weet en ik zal hier mijn 10 gratis tips delen.


Tip 1 LET IT BLEED


Een gezonde huid is een goed doorbloede huid. Voor ons hele lichaam weten we dat allemaal We moeten sporten, koud afdouchen en droogborstelen maar voor ons gezicht passen we dit nooit toe. Toch kan onze gezichtshuid dit prima hebben. Ergens, zo heel lang geleden kwamen de eerste skincare adviezen en dit was vooral, doe heel voorzichtig met je huid. Heel veel generaties verder doen we dat nog steeds, terwijl we allemaal goede processen stimuleren wanneer we juist die huid goed doorbloeden. Gebruik dus lekker warm water in je gezicht, daarna evt een koud compres en bedenk dat jouw huid veel gezonder wordt wanneer je deze goed doorbloed. Voelt jouw huid een beetje droger na dat warme water? Geen nood, smeer direct na de warmte een beetje meer verzorging en jouw huid zal er steeds frisser uit gaan zien.

(vervolg… welke plekjes zijn minder doorbloed, oei, daar ontstaan rimpels)


Tip 2 Leef, lach en draag zonbescherming


Schijnt het zonnetje eindelijk…moet jij in de schaduw zitten of…zonbescherming gaan smeren.

Niet als je veel vlekken en rimpels wil krijgen maar wel wanneer je zo lang mogelijk een egale huid en een gladde huid wil houden.

Is er geen zon te zien? De UVA straling gaat vrolijk door de wolken en heerlijk door glas en de A staat hierbij voor AGING. Dus ook dan gaat de meeste veroudering van je huid gewoon door.

Draai dus uit de zon, smeer om de anderhalf uur in de zon en doe dit zomer en winter. Is het dan goed? Nee niet helemaal. Blauw licht en wit buitenlicht verouderen jouw huid ook maar daar later meer over.

(vervolg..schade van wit en blauw licht)


Tip 3 BUT FIRST…HYDRATION


Ken je dat? Je hebt een plant in huis maar veel te lang geen water gegeven? Je giet er water overheen en het water loopt er gewoon langs. Dit kun je ook met jouw huid hebben. Je huid is veel te droog maar neemt niets op. Om die potgrond weer gezond te maken zet je hem in de wasbak en geef je steeds kleine beetjes vocht. Doe datzelfde dus ook met jouw huid. Geef jouw huid steeds wat extra vocht. Een vochtmasker, een vochtserum maar je kan ook gebruik maken van de werking van een warm compres. hou dit even lekker tegen je gezicht voor je crime aanbrengt. de vochtdeeltjes uit het compres zullen heel even jouw dode huidcellen voorzien van vocht waardoor de crème veel beter jouw huid in kan. Dat laatste zijn als het ware de pokonkorrels die opgenomen worden door die super gezonde potgrond. 


Tip 4 Wonderfeel


Je bent prima in staat om heel veel zelf te voelen als je het eens probeert. Ik merk in mijn instituut dat veel mensen nooit echt hun eigen huid voelen. Voelt jouw huid koud, ruw, glad, droog en is dit anders dan anders? Reinig je huid met je handen en masseer je creme in met je handen. Je zult dan jouw huid steeds beter leren kennen en er beter op in kunnen spelen. Ik ga je steeds beter leren hoe je dat kan doen.


Tip 5 SKIN MASSAGE


Er zijn heel veel manieren om jouw huid te masseren voor een goede doorbloeding en minder rimpels en die kun je ook best inzetten als je heel veel zin en tijd hebt  maar aangezien we het druk hebben moeten we het nuttige met het nuttige combineren. ieder ochtend en hopelijk avond breng jij een creme op je gezicht. Nou en als je dat toch doet, gebruik dan je hele had en laat die handen jouw gezicht eens lekker onder handen nemen. Het resultaat? Een meer frissere, gezondere en dus ook stralende huid


Tip 6 LOOK


Zie je droogtelijntjes? rimpels? oppervlakkige puistjes? Diepe ontstekingen? Vlekjes, roodheid, schilfers?

Je kan zoveel zien aan je huid maar vaak nemen mensen niet de tijd of zijn zo onzeker dat ze niet meer naar zichzelf kijken in de spiegel. Je bent mooi en helemaal goed zoals je bent Ook al heb je een huid die niet helemaal perfect is. Kijk naar jezelf en probeer te zien wat jouw huid nodig heeft. Kom je er niet uit en begrijp je niets van jouw huid? Vraag om raad bij een goede huidspecialist.


Tip 7 Get OFF


Het is echt gebeurt maar ongelooflijk. Een jongen in mijn praktijk vroeg een keer aan mij wat er zou gebeuren als hij (voor de verandering) een keer vaan zijn puistje af zou blijven. Veel mensen net als hem geloven bijna niet meer dat een huid prima in staat is te herstellen en dat een gewoon puistje prima zelf weggaat wanner je niets doet. Nog meer waar, het gaat vaak sneller en geneest veel mooie zonder vlekje of litteken. Heb je dus een plekje, puistje of vlekje? GET OFF!


Tip 8 Get Lazy 


Niet als jouw huidzonde is dat je nooit jouw huid ’s avonds nooit reinigt maar wel wanneer je juist heel veel aan jouw huid doet. Ik zie veel mensen die door alle social huid tips veel te veel doen waardoor de huid vaak heel intolerant wordt. Jouw huid heeft een natuurlijke bescherming die echt nodig is voor een mooie, gezonde en stralende huid. Veel skincare is helemaal niet verkeerd maar wordt te veel en te vaak gebruikt zodat een huid niet meer kan repareren en juist allemaal problemen krijgt. Ben jij dus heel trouw aan je routine en is jouw huid niet in een goede conditie? Gebruik liever niets dan verkeerde skincare en laat je huid zelf het werk doen te gaan stralen.


Tip 9 Goede skin care is goed geadviseerde skincare


Echt mijn uitspraak die zooo belangrijk is. Laat je goed adviseren. Niet door iemand in de winkel die een paar badslippers krijgt wanneer hij of zij meer verkopen maar door een goede huidspecialist.  Er bestaat zo veel op de markt. Er zijn genoeg mooie producten maar niet alles past bij jouw huid en niet alles moet gebruikt worden zoals het op de verpakking staat. Je goed laten adviseren en inzien dat jouw wellicht te dure spullen hun werk niet doen zal uiteindelijk een veel mooiere, stralendere huid geven.


Tip 10 RELAXXXXX


Lief zijn voor je lijf, lief zijn voor je huid en lief zijn voor jezelf laten jouw weer stralen. Stress geeft een aanmaak van ons gevreesde stresshormoon cortison en dit is killing voor een mooie, gezonde en stralende huid. Je huid verslapt door te veel cortisol in je lijf. Ga dus bewegen, lopen, fietsen maar ook lachen en rusten dan zakt je cortisol met als resultaat, jouw huid in topconditie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen