Omarm je imperfecties voor een stralende huid | Suzan Oerlemans Huidinstituut
Vertrouw op jezelf en omarm je imperfecties voor een stralende huid
28 juli 2023 

Vertrouw op jezelf en omarm je imperfecties voor een stralende huid

Ik wil even met je praten over iets dat ik weet dat voor jou heel belangrijk is: je huidprobleem en de onzekerheid die ermee gepaard gaat. Misschien heb je last van puistjes en heb je het gevoel dat iedereen ze ziet. Maar weet je, ik wil je verzekeren dat dat niet het geval is. Ik begrijp echter dat het voor jou heel moeilijk is om dat te geloven.

Stel je eens voor dat ik je vraag om een puzzel te maken en alles wat blauw is te onthouden. Ik weet zeker dat als ik je daarna vraag wat je hebt gezien in de kleur geel, je geen antwoord paraat hebt. Dit is precies wat ik bedoel met onze focus. Jij ziet je huidprobleem en denkt dat iedereen er ook op let. Vooral sociale media kunnen dit gevoel enorm versterken, omdat je daar constant perfectie ziet langskomen en je jezelf daardoor "klein" kunt voelen. Maar weet je, die filters verbergen veel, en dat is soms moeilijk voor ons om te zien of te herkennen.

De nadruk ligt tegenwoordig zo sterk op perfectie en schoonheid, terwijl het eigenlijk heel normaal is om een plekje, bultje of puistje te hebben (in meer of mindere mate). Onthoud dit: als je er niet naar zoekt, zul je het ook niet vinden. En als je ergens juist naar zoekt, dan vind je het ongetwijfeld.

Als je er niet op let, zul je het niet zien. Dus de persoon tegenover jou, met of zonder huidproblemen, zal er geen "oordeel" over vellen. Heb daarom wat meer vertrouwen in het feit dat imperfectie bij het leven hoort. Niemand is perfect en we hebben allemaal last van een innerlijke criticus die ons vaak naar beneden haalt. Maar weet je, die innerlijke criticus heeft eigenlijk geen ruimte nodig. We moeten haar gewoonweg niet toelaten. Periodes van imperfectie mogen er zijn, en we mogen ze omarmen. We zijn altijd goed zoals we zijn. Onthoud dat het ons niet definieert en dat "this too shall pass". Dit probleem zal niet voor altijd duren en het mag ons leven niet negatief beïnvloeden. Heb vertrouwen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen