Meer weerstand
Meer weerstand

Ons immuunsysteem is een knap systeem. Het is het systeem dat ervoor zorgt dat als we in een roestige spijker stappen, waarbij het wondje geïnfecteerd raakt, deze infectie kunnen ‘opruimen’. Zo kan ons immuunsysteem er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat als er een ziektekiem in ons lichaam komt, door bedorven voedsel, een virus of een bacterie, via onze luchtwegen naar binnen gaat en actief wordt.  

Ons immuunsysteem is overdag in rust en is ‘s nachts actief en om dat actief te maken hebben we heel veel processen nodig. Als ons immuunsysteem actief moet zijn kost dat veel energie (het is net alsof het intern aan het opruimen is).

We hebben twee immuunsystemen. We hebben een aangeboren immuunsysteem, dit hebben we meegekregen met de geboorte van onze ouders en van onze voorouders. Hiermee kunnen we ons beschermen tegen oude vijanden. En daarnaast ontwikkelen we tijdens het leven een verworven immuunsysteem en dat is heel belangrijk om ons te beschermen tegen nieuwe vijanden.

Het immuunsysteem heeft glucose nodig en onze hersenen hebben ook glucose nodig en wanneer je een heel overactief immuunsysteem hebt, dan mag dat niet ten koste gaan van je hersenen. Dus als je lichaam hier te kort aan heeft voel je je niet fit of niet helder in je hoofd, het heeft dus die glucose nodig en het immuunsysteem wint altijd.

LEES OOK: HEB JE LAST VAN EEN ACNE UITBRAAK, OF IS DE HUID ZICHZELF AAN HET REINIGEN?

Want het allerbelangrijkste om ons lichaam vitaal te houden is: ons weren tegen ziektekiemen of tegen indringers van buitenaf. Ons immuunsysteem wint het dus altijd, maar dat kan veel energie kosten. Andere processen in ons lichaam kunnen hieronder lijden. Zo kunnen je haren, onze huid of onze nagels hierdoor veel minder prioriteit krijgen.

Na een periode van ziek zijn, veel medicatie of slechte voeding heeft het immuunsysteem als het ware constant paraat moeten staan en daar kunnen andere lichamelijke aspecten onder lijden. Om die reden willen we altijd zorgen dat we op ontsteking verlangend niveau werken en dus ook ontsteking verlagende voedingsmiddelen binnenkrijgen.

Een van de belangrijkste ontsteking verlangde voedingsmiddelen zijn omega 3 vetzuren en daar zou je dus heel mooi de Cell Omega van Cellics voor in kunnen zetten. Deze is ook echt specifiek gericht op de huid. En daarnaast is de Cell First een hele mooie aanvulling omdat daar mega veel antioxidanten in zitten. Er zitten daarnaast ook cel-beschermers en ontstekingsverlangers in, en dat is erg belangrijk als je wil werken aan een gezond immuunsysteem.

In alle producten van Cellics zitten daarbij ook immunoglobulines, dit zijn de stofjes uit de eerste moedermelk van een koe. Alles wat met melk te maken heeft is eruit gehaald, alleen de immuun stofjes, zink en vitamine c 1000 zijn overgehouden die dus heel erg belangrijk zijn voor ons immuunsysteem.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen