WIL JE EEN MOOIERE HUID? VOLG DAN DEZE 5 REGELS OP HET GEBIED VAN HUIDGEZONDHEID
WIL JE EEN MOOIERE HUID? VOLG DAN DEZE 5 REGELS OP HET GEBIED VAN HUIDGEZONDHEID
31 maart 2020 

WIL JE EEN MOOIERE HUID? VOLG DAN DEZE 5 REGELS OP HET GEBIED VAN HUIDGEZONDHEID


Waarschijnlijk wil je net als de meesten van ons een gezonde, stralende, jeugdige en heldere huid. Het is niet altijd even makkelijk om dit te bereiken omdat er zoveel producten op de markt zijn en er zijn zoveel diverse meningen van experts. De informatie rondom huidgezondheid kan overweldigend zijn. Denk aan uitspraken als: eet dit/wel niet, volg deze behandeling wel/niet, vermijd de zon en verzorg je huid volgens dit stappenplan. Hierdoor kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 

Gelukkig hoef je niet alles tot in de perfectie na te leven om resultaat te boeken. Je kunt dingen eenvoudig en gemakkelijk houden en ook voor je huid zorgen – en de dure behandelingen en de intensieve dagelijkse behandelingen voor de filmsterren besparen. Als je bent zoals ik, en je je gezond en levendig wilt voelen en er met een beperkt budget goed uit wilt zien, houd je dan aan deze basisprincipes voor een optimale huidgezondheid:

1. Meer water drinken

Deze lijkt misschien voor de hand liggend, maar het zou je verbazen hoeveel van ons niet genoeg water drinken of besluiten het niet te doen omdat het saai is, of omdat we de smaak niet lekker vinden. Dit is het allerbelangrijkste wat je nu voor je huidgezondheid kunt doen – en het goede nieuws is dat het zo gemakkelijk en goedkoop is. Als je je beter wilt voelen, leer dan van water te houden en drink gezuiverd water van hoge kwaliteit.

Je lichaam bestaat voor maximaal 60 procent uit water en je hebt het nodig om in leven te blijven. Het is logisch dat je er veel van nodig hebt om te gedijen. Test het: begin de komende twee weken elke dag wat meer water te drinken en houd in de gaten hoe je huid ten goede verandert.

2. Eet ‘echte’ voeding

Huidgezondheid gaat meer over wat je in je lichaam stopt dan over wat je op je lichaam/gezicht aanbrengt. Met andere woorden, je dieet en voeding zijn super belangrijk. Ik raad je aan om verschillende ‘echte’ (biologische) voeding te eten. Met echt bedoeling ik zoveel mogelijk puur en onverwerkt.

Ten eerste is het belangrijk om je blootstelling aan gifstoffen in je omgeving en je voedsel te verminderen. Biologisch eten helpt hierbij. Als je lichaam giftig is, zal het in je huid komen en de celomzet verminderen (wat nodig is voor een gezonde, jeugdig ogende huid). Probeer dus voedingsmiddelen te beperken die uit een verpakking of doos komen en die worden verwerkt of gewijzigd met chemicaliën of additieven. En als je bewerkte voedingsmiddelen eet, blijf dan bij die met zo weinig mogelijk ingrediënten.

3. Bevochtig de huid

Naarmate ik ouder word, realiseer ik me dat een gezonde en mooie huid een gehydrateerde huid is. Dus moeten we dagelijks hydrateren. Toch raad ik je niet aan om zomaar iets op je huid te doen. Zoek een dagelijkse vochtinbrengende crème die niet allerlei smurrie bevat.

Er zijn veel goede producten op de markt met eenvoudige ingrediënten. Het hangt af van je persoonlijke huidtype en je gevoeligheidsniveau wat voor je werkt. Ik ben dol op producten van hannah. Zo vind ik het hydro mask van hannah erg fijn. Daarnaast vind ik het Hyaluronic serum van Juliette Armand heel fijn en ook het hydrating serum van Pascoe.

LEES OOK: HEEFT JOUW KIND LAST VAN ACNE? DAN WIL IK HEM OF HAAR HET VOLGENDE ADVISEREN.

4. Zweet vaak

Zelfs als je goed eet en gifstoffen in je voedsel en huidverzorgingsproducten vermijdt, leef je nog steeds op deze aarde en dus zul je worden blootgesteld aan gifstoffen. Ons lichaam is ontworpen om op verschillende manieren te ontgiften, en een van de belangrijkste is zweten. Het is belangrijk om vaak te zweten, zodat je je huid kunt reinigen. Probeer een hete yogales, joggen, wandelen of een HIIT-klasse (high-intensive interval training) en beweeg je lichaam dagelijks. Veel mensen vinden dat als ze regelmatig naar een hete yogales gaan, ze niet zoveel acne of lichaamsgeur krijgen – wat dus een hele leuke extra bonus is.

5. Vul je dieet aan

Zelfs als je een uitgebalanceerd en gezond, biologisch dieet eet, is het zeer waarschijnlijk dat je nog enkele belangrijke voedingsstoffen mist. Dit komt door de verminderde bodemkwaliteit in onze huidige omgeving en moderne landbouwmethoden. Ik raad je aan om Cellics omega 3  te gebruiken. Je kunt dit zien als een crème van ‘binnenin’. Het brengt de vetzuren terug in balans en het verzorgt de huid dus van binnenuit. En daarnaast is Inspiration een hele mooie aanvulling omdat het een multivitamine antioxidanten boost is. Het heeft een ontgiftende werking en het zorgt voor de aanvulling die je nodig hebt. Alles wat hierin zit draagt bij aan de ondersteuning van de gezondheid van de huid.

Onthoud: begin met deze eenvoudige strategieën in je dagelijkse routine te verwerken en je zult merken dat je huid op positieve manieren zal reageren. Bovendien verbeteren al deze tips ook je algehele gezondheid, je maakt dus betere keuzes voor je toekomstige gezondheid en het uiterlijk van je huid. Je kunt altijd contact opnemen met mijn Huidinstituut om een gratis huidadvies te krijgen. Je kunt ons e-mailen, bellen of appen

Over de schrijver
Reactie plaatsen