HEEFT JOUW KIND LAST VAN ACNE? DAN WIL IK HEM OF HAAR HET VOLGENDE ADVISEREN
HEEFT JOUW KIND LAST VAN ACNE? DAN WIL IK HEM OF HAAR HET VOLGENDE ADVISEREN
31 maart 2020 

HEEFT JOUW KIND LAST VAN ACNE? DAN WIL IK HEM OF HAAR HET VOLGENDE ADVISEREN


 

Als er pubers of (jong)volwassenen in mijn praktijk komen met acne klachten dan is het een logische stap om de buitenkant te behandelen. Maar een week voordat iemand bij mij langskomt bij het Huidinstituut vraag ik hem of haar een voedingsdagboek bij te houden, en daarnaast krijgen ze een vitaliteitscheck. Dit doen we om een zo’n goed mogelijk inzicht te krijgen in alles wat er kan spelen. 

Als het gaat om pubers dan vraag ik of de ouders mee willen komen naar de eerste afspraak. Ik wil hen namelijk ook een inzicht geven in wat gezond eten is, en wat ontsteking bevordering in het lichaam veroorzaakt. We gaan het accent leggen op de juiste voeding die een ontsteking verlagende werking heeft.

Uiteraard gaan we ook de buitenkant van de huid goed aanpakken om te zorgen dat: de acne bacterie verdwijnt en er een goede skincare routine wordt aangeleerd. Misschien is het in het begin verstandig om elke week langs te komen om te zorgen dat de huid van buitenaf in een goede conditie kan komen.

Maar wat we bij mij in de praktijk als eerste doen is de cliënt van een goede vette visolie en vaak ook van een vezel voorzien. Dit doen we om te zorgen dat de binnenkant van de darmen goed kan worden schoongemaakt en daarnaast kunnen we nog een ontgiftend product meegeven. Dit zorgt ervoor dat er veel afvalstoffen uit de lymfe en de darmen gaan, waardoor de darmen beter kunnen functioneren.

Dit klinkt misschien allemaal heel spannend, maar dat valt in feite reuze mee. Het gaat soms maar om een aantal kleine wijzigingen in het dieet of in de levensstijl die een enorm groot verschil kunnen maken! Als we samen deze kleine punten aanpakken kunnen we de ontstoken huid veel intensiever van zowel de binnenkant als van de buitenkant behandelen. Hiermee behaal je het resultaat wat je graag wil zien =).

Wil je een afspraak maken voor jouw kind die struggled met acne? Dat kan bij mijn Huidinstituut, en bekijk of bestel ook vast even de Cell Omega van Cellics. Dit product is erg fijn en effectief om in te zetten bij de onrustige acne huid

Over de schrijver
Reactie plaatsen