Stralende Huid van Binnenuit: Het Belang van de Binnenkant
Het Belang van de Binnenkant voor een Stralende Huid
26 juli 2023 

Het Belang van de Binnenkant voor een Stralende Huid

Dit is een vraag die ik vaak stel aan huidspecialisten, huidexperts en ook aan mijn geliefde cliënten die mijn instituut bezoeken: wat denk jij, is de binnenkant of de buitenkant belangrijker voor een stralende huid?

Toen ik 23 jaar geleden begon als huidspecialist, lag de focus voornamelijk op de buitenkant van de huid. Als schoonheidsspecialist of huidexpert concentreerde je je op de verzorging van de externe huid. Maar naarmate de tijd verstreek, leerden we steeds meer over de huid en beseften we dat zowel de binnenkant als de buitenkant aandacht nodig hadden. We begonnen de huid te stimuleren, zodat de processen binnenin de huid ervoor zorgden dat de buitenkant er mooier en frisser uitzag.

De ingrediënten die we voor uitwendig gebruik gebruikten, werden steeds beter en dankzij nieuwe wetenschappelijke inzichten konden we de buitenkant van de huid daadwerkelijk effectief behandelen. Maar het is eigenlijk een vreemd fenomeen als je erover nadenkt. De bovenste laag van de huid is immers dood en alle huidcellagen moeten ervoor zorgen dat alles buiten gehouden wordt. Is het dan niet logischer om de huid van binnenuit te voeden? Wat denk jij?

In de afgelopen 23 jaar heb ik als huidexpert een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Door me eerst volledig op de buitenkant te richten en vervolgens ook van binnenuit te gaan werken, ben ik tot het besef gekomen dat de binnenkant van groot belang is. Wat we van binnenuit innemen, zoals voeding, drinken en voedingssupplementen, vormt als het ware een crème voor onze huid van binnenuit.

Als je daar zo over nadenkt, wat denk je dan zelf? Is het niet logisch om behandelingen aan de buitenkant van de huid uit te voeren door een huidexpert wanneer de binnenkant van de huid niet voldoende voedingsstoffen krijgt? Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat mijn compagnon Isabel en ik voedingssupplementen zijn gaan ontwikkelen, speciaal gericht op het voeden en herstellen van de binnenkant van de huid.

Het idee van het supplement alleen al vond ik ontzettend vernieuwend en revolutionair, als de beste crème van binnenuit. Maar we wilden ook dat het zichtbaar en meetbaar werd. En daarom werken we nu op 100 locaties in Nederland met onze speciale collageen huidscan. Een scan waarmee je echt een kijkje neemt in de huid. Hoe staat jouw huid ervoor? Hoe verhouden de huidlagen zich tot elkaar? Is er sprake van vroegtijdige veroudering? Wordt er nog voldoende nieuw collageen aangemaakt in het onderhuids bindweefsel? Is je huidbarrière wel in goede conditie? Welke skincare-producten of behandelingen passen daarbij? Meten is weten!

Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we op een totaal andere manier naar cliënten kijken die ons instituut bezoeken. Voor ons telt de binnenkant. We hechten meer belang aan de binnenkant dan aan de buitenkant. Het stimuleren van de buitenkant is de kers op de taart. We beginnen niet zomaar met behandelingen, maar meten en bekijken eerst of de huid klaar is voor specifieke behandelingen. Indien nodig vullen we de huid van binnenuit aan met producten van Cellics. Pas wanneer de huid een goede basis heeft en van binnenuit goed gevoed is, kunnen we verschillende technieken en hoogwaardige ingrediënten gebruiken om uiteindelijk prachtige resultaten te behalen.

Ik nodig je uit om zelf eens na te denken over deze benadering. Wat vind jij ervan? Gelooft ook jij dat de binnenkant van de huid essentieel is voor een stralende en gezonde huid? Ontdek samen met ons de kracht van voedingssupplementen en de mogelijkheden van onze collageen huidscan. Samen zullen we werken aan een huid die van binnenuit straalt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen